dimecres, 31 d’octubre del 2012

Mediació, educació emocional i relaxació

Documents presentat a la coordinació de l'institut Ègara amb les escoles Francesc Aldea, Pilarín Bayés i Josep Ventalló.


  • Drets i deures dels alumnes. Normativa: l’article 32 fins el 38 de la LEC tracta de mediació i convivència.
  • El Decret 102/2010 de 3 d’agost d’autonomia de centres educatius, en els articles del 23 al 25 es fa referència a la mediació com a prèvia a les possibles sancions.
  • Sobre relaxació a l'aula:



    Relaxació a l’aula. Aquest web és un petit tast del Programa TREVA. Tots els exercicis formen part del llibre Relajación en el aula. Recursos para la Educación Emocional, de l'editoral Wolters Kluwer, del Doctor en Psicopedagogia, Luis López González.


    RELAXACIÓ A LES AULES Disseny i avaluació del Programa TREVA (Tècniques de Relaxació Vivencial Aplicades a l’Aula). LUIS LÓPEZ GONZÁLEZ. IES MEDITERRÀNIA DE CASTELLDEFELS. Materials del Baix Llobregat,13. 2007 (43-47)

    EL PROGRAMA TREVA (TÉCNICAS DE RELAJACIÓN VIVENCIAL APLICADAS AL AULA): APLICACIONES, EFICACIA Y ACCIONES FORMATIVAS Luís López González. Doctor en Psicopedagogía. Resumen: Estudio comparativo de dos intervenciones del Programa TREVA en .pdf


    - Del programa REDES. Meditación y aprendizaje 






  • Material Curs de mediació escolar. IES Viladecavalls. Curs 2006-07

    • Carme Boqué. La convivència en els centres d'educació infantil i primària. Departament d’Ensenyament (en préstec al CRP)
    • Decideix.  Programa de competència Social. Educació Primària

    Consell d'alumnes dins del Pla de Convivència de Centre a l'Institut Cavall Bernat

    Trobada d'equips de mediadors de secundària: juny 2014

    Educació emocional a l'Escola Agustí Bartra

    La tutoria compartida a l'Institut Mont Perdut de Terrassa